Sange for børn

Svineprinsens hemmelighed

Svineprinsens hemmelighed

 Der var engang en konge og en dronning, der boede i et land, langt langt borte. En aften fik dronningen besøg af tre feer. Alle tre feer havde hver især en gave med til dronningen.

Den første fe fortalte dronningen, at ingen mand nogensinde ville skade hende. Den anden fe fortalte dronningen, at hun ville være klogeste af alle kvinder. Og den  tredje fe fortalte hende, at hun ville have en søn, der ville have form af en gris. Den tredje fe fortalte hende også, at prinsen ville forblive på den måde, indtil han fik tre koner.

Det næste år fødte dronningen en søn, og han lignede nøjagtig en gris. Først tænkte kongen og dronningen på at dræbe deres egen søn, men de kunne ikke få sig selv til det.

Da svineprinsen voksede sig større, lærte han at tale som en mand. Det ene øjeblik talte han som en menneske og de næste øjeblik væltede han sig i mudder udenfor i grisestien. Hver gang han gjorde det, kom han ind til sin far og mor (kongen og dronningen) og nussede med dem. Det gjorde selvfølgelig, at de også blev rigtig beskidte.

En dag fortalte svineprinsen sin mor, at han ville gifte sig. Moren ledte efter en pige, der var villig til at gifte sig med svineprinsen, men ingen havde lyst til det. Så hun bad en kvinde om at lade sin ældste født pige gifte sig med sin søn. Og til gengæld ville pigen være dronningen af kongeriget. Kvinden overtalte sin datter til at gifte sig med svineprinsen.

Selv om svineprinsen var glad for at se den dejlige pige, var pigen ikke meget for synet af ham. Hun ønskede ikke længere, at være sammen med ham, så hun planlage at svineprinsen. Men svineprinsen hørte omkring hendes planer og dræbte hende med sine hove. Dronningen var forfærdet over, at svineprinsen havde dræbt pigen. Men det var kun for, at redde sit eget liv, at han gjorde det. Dronningen begyndte at søge efter en ny kommende dronning til din svineprins.

Men svineprinsen krævede, at han skulle gifte sig med den yngre søster af den pige, som han tidligere har dræbt. Dronningen ville ikke bede moderen om hendes anden datter, men svineprisen var fast i sin beslutning. Han truede faktisk med at ødelægge alt, hvis hans ønske ikke blev opfyldt af dronningen. Men nøjagtig det samme skete også med den yngre søster.

Dernæst ville svineprinsen gifte sig med kvindens yngste datter. Hun var tilfældigvis den smukkeste af dem alle. Og da prinsen tilbød at gifte sig med hende, accepterede hun tilbuddet med nåde. Da de giftede sig, var hun meget tilfreds med ham og hun væmmedes sig aldrig over ham.

Som dagene gik og svineprinsen stolede mere og mere på sin kone, fortalte han hende sin hemmelighed. Svineprinsen tog sit svineskind af og viste hende sit smukke ansigt. Det var deres hemmelighed. Men snart fortalte hun kongen og dronningen om deres søn og hans svinehud.

Den næste dag kom svineprinsens forældre ind i rummet, mens svineprinsen og hans kone sov. De ødelagde hans grisehud og derefter så hele kongeriget prinsen for hvem han i virkeligheden var. Kort efter fik svineprisen og prinsessen en søn. Svineprinsen sad på tronen og herskede over hele landet. De levede lykkeligt til deres dages ende.

Du vil måske også kunne lide