Sange for børn

Frejas slikbutik

Frejas slikbutik

 Der var engang en pige, der hed Freja, hun var måske den heldigste pige i hele verden, for hun ejede nemlig sin helt egen slikbutik. Freja var ikke mere end 18 år gammel, men hun arvede slikbutikken efter sin bedstefar og bedstemor. Freja vidste ikke så meget om at drive en slikbutik, men hun har fået meget hjælp af din mor og far, så nu følte hun sig klar.

Først skulle hun bestemme hvilken slags slik, hun gerne ville sælge i sin slikbutik. Der er jo en masse muligheder, kan du komme på nogle ideer til hvad hun skal sælge?

Ganske rigtigt! Hun skulle nemlig sælge [Indsæt det dit barn sagde]. Der var slik på alle hylder og det var nærmest en drøm, der er gået i opfyldelse for Freja.

Nu havde Freja sin slik på plads, så nu skulle hun finde ud af hvad hendes slikbutik skulle hedde. Og der gik ikke mange sekunder før, hun fandt på det. Den skal selvfølgelig hedde Frejas slikbutik. Hun fik lavet et rigtig flot skilt i butikken hvor der stod “Frejas slikbutik”.

Nu kom der journalister fra den lokale avis for, at skrive historien om den nye slikbutik i byen. TV2 kom endda også forbi for, at lave et indslag i nyhederne omkring den kun 18-årige slikbutik-ejer Freja. Med alt den opmærksomhed i medierne, fik Freja en rigtig god start, da hun åbnede butikken for første gang. Der stod en masse mennesker i kø udenfor butikken for, at købe slik hos hende. Da den første dag var overstået var Freja godt træt. Hold da op hvor der var sket meget den første dag hun havde åbnet butikken. Men Freja var alligevel meget glad og stolt af sig selv.

Som dagene gik fik Freja lidt lyst til, at smage noget af sit eget slik i butikken. Der var jo så meget forskelligt slik.

Hun kunne ikke lade være, hun måtte smage på lidt af det hele og det endte med, at hun fik helt ondt i maven af alt det slik, og hun havde endnu ikke åbnet butikken. Hvad skulle hun dog gøre? Hun besluttede dig som det første for, aldrig at spise så meget slik igen. Nu skulle hun stå en hel dag i butikken og have ondt, det var ikke så rart. Den aften hun kom hjem og tænkte over dagen, besluttede hun sig for, at også have et alternativ i butikken til alt det slik. Nemlig en masse grøntsager og frugt, men hun gjorde noget helt specielt ved grøntsagerne og frugten. Med frugtfarve lavede hun de flotteste æbler i alle mulige farver, der var lilla, lyserøde, gule, blå, og endda regnbue farvede æbler. Det samme gjorde hun ved gulerødderne, agurkerne og selv bananerne var ikke kun gule, de blev også lilla, lyserøde, blå og regnbuefarvet. Det endte faktisk med, at mange børn, der kom ind i butikken for, at købe slik også købte frugt og grøntsager fordi de var så flotte.

Freja var glad for, at der kom noget godt ud af en dårlig mave og husker på det næste gang der sker noget skidt for hende, så vil hun vende det til noget positivt.

Du vil måske også kunne lide