Sange for børn

Den forladte hund

Den forladte hund

En dag mens Sia tegnede med kridt ude på vendepladen udenfor hendes hus, så hun en meget smuk hund, der kom gående forbi hende. Det var en sød Goldendoodle, altså en blanding af en Golden Retriver og Puddelhund. Den havde den flotteste lysebrune bølgende pels.

Hunden satte dig nu midt på vejen og var bange, da hundens ejer ikke var i nærheden af den. Hunden var meget ked af det og piv, så Sia skyndte sig over til den, gav den en krammer og tog den med hjem.

Da hun kom indenfor kaldte hun straks på hendes søster:

“Naja!! Skynd dig at komme!!” råbte Sia “Jeg har fundet en hund!”.

“Nåååårrrrrhhhhh” var det første Naja sagde. Naja elskede nemlig hunde og havde altid ønsket sig en hund hun kunne kramme og passe, men hun måtte ikke få lov af hendes far, da han desværre var allergisk overfor hunde.

Og netop hendes far kom ind, da han hørte at Sia råbte sådan.

“Hvor har du fundet denne hund? Hvorfor tog du den med hjem?” spurgte hendes far.

“Den stod bare midt ude på vejen, fordi dens ejer har efterladt den, så jeg tog den med hjem. Den skal blive hos os nu, kom nu far!!” svarede Sia. Sias far smilede til hende og fortalte hende, at det jo ikke kunne lade sig gøre fordi han jo ikke kan tåle hunde.

Men Sia gav ikke op, hun skyldte sig at finde hendes mobiltelefon og søgte på alt omkring Goldendoodles. Det skulle vise sig, at det var en rigtig god idé, for hun fandt nemlig ud af at de er meget allergivenlige, så hendes far kunne jo godt tåle hunden alligevel.

Så hun skyldte sig ind til sin far og fortalte ham det hele. Han lyttede efter alt hvad Sia fortalte ham, men afsluttede også med, at fortælle hende, at man desværre ikke bare kan tage andres hunde, så vi er jo nødt til at finde den rette ejer.

Sia vidste godt, at han havde ret, og blev lidt trist og tænkte over hele situationen mens hun fandt en plastikskål i skabet og fyldte den med vand og gav den til hunden.

For at finde hundens ejer tog hendes far et billede af den søde hund og lagde den ind i byens Facebook gruppe, og efterlyste ejeren til hunden. Kort tid efter sagde hendes far mobil “pliiiiing” og en besked fra hundens ejer kom frem. Det vidste sig, at den havde sluppet ud af deres have og var rendt væk. Hunden bor hos en familie, en mor, en far og en lille pige som kom og hentede hunden 15 min. efter. Sia var meget ked af det, samtidig med at hun var glad for at hunden kom tilbage til dens ejere.

Den nat sov Sia rigtig dårligt, hun græd det meste af aftenen da hun savnede hunden rigtig meget. Hun vidste ikke, at hun på så kort tid kunne savne en hund SÅ meget.

Et par uger efter var det en speciel dag, det var nemlig Sias 12-års fødselsdag og det eneste hun ønskede sig var en hund. Hendes far og mor havde altid en tradition om, at komme ind om morgenen og synge fødselsdagssang for hende. Hendes lillesøster Naja var selvfølgelig også med, og denne gang havde hun en lidt speciel overraskelse med til Sia. Det var den sødeste hundehvalp med rød sløjfe omkring sig, der kom løbende og hoppende op i sengen til hende og slikke Sia i hele hovedet. Sia blev SÅ glad og de nåede slet ikke, at blive færdig med fødselsdagssangen.

“TAAAAAAKKK! Det er den bedste fødselsdagsgave, jeg nogensinde har fået mig” sagde Sia mens tårene trillede ned af hendes kind. Lige pludselig blev Sia stille og så sagde hun: “Jeg har fundet navnet til hunden, den skal hedde Lizzy!”.

Og fra den dag af blev Sia og Lizzy de bedste venner.

Du vil måske også kunne lide