Sange for børn

De dansende aber

De dansende aber

 Det var engang en prins. Prinsen elskede alle mulige forskellige ting og kunne godt lide at gøre tingene lidt anderledes. En dag besluttede han at træne nogle vilde aber. Så der blev fundet tre aber til ham og de blev bragt til hans palads. Derefter begyndte prinsen at træne dem.

Han træede dem bl.a. i hvordan de skulle danse, og aberne blev meget hurtigt fremragende dansere.

Efterhånden som tiden gik, klædte prinsen dem i kongeligt tøj i alle mulige flotte farve, de fik også hatte og masker på. Hver aften dansede aberne til musik på slottet.

Nyheden om de dansende aber blev hurtigt spredt til hele landet, og folk rejste fra alle dele af landet, bare for at se de dansende aber. Hver aften når aberne dansede, blev paladset fyldt op af både mænd, kvinder og børn, der jublede og var så overraskede over hvor godt aberne kunne danse.

Dog var der en hofmand på paladset, som var ekstremt jaloux på aberne. “Alle elsker aberne, men ingen lægger mærke til mig” tænkte han. Denne hofmand var den kongelige klovn før aberne kom, og hans berømmelse havde også spredt sig til hele landet. Så i ren jalousi besluttede denne hofmand, at gøre noget ondskabsfuldt.

En aften, da aberne dansende så smukt som nogensinde før, kastede han en håndfuld nødder ind på scenen, i håb om, at det kunne sætte en stopper for de dansende åbner, så han kunne få sit gamle arbejde som hofnar tilbage. Men det vidst sig, at være helt anderledes…

Aberne gled dog i nødderne, men den dans der nu kom fra aberne var gået fra smuk til sjov. De gled rundt i nødderne og spjættede med arme og ben, og hele salen skreg af grin. Nu blev aberne endnu mere populære og rygterne om de dansede aber, spredt sig efterfølgende udover landegrænserne.

Hofmanden blev endnu mere jaloux og sur over, at hans plan ikke virkende. Han besluttede sig for, at rejse væk fra paladset og finde et andet arbejde.

Aberne derimod levede resten af deres liv på paladset og nød deres dansen, som de hele tiden udviklede på. De havde et rigtig godt liv, og alt den abemad som de kunne ønske sig.

Du vil måske også kunne lide